Dijital Sözlük
0212 337 0707
İnsan Kaynakları

Kimlik Yönetim Siteminin Faydaları Nelerdir?

Dijitalleşmenin gün geçtikçe farklı sektörler içerisinde kendine yer bulmasıyla birlikte, sanal güvenlik ihtiyaçları da artmaktadır Şirket verilerinin korunması adına kimlik yönetimi sistemlerinden yararlanabilirsiniz. Böylece doğru kişileri doğru süreler için doğru sistemlere tanımlar ve yetkilendirirsiniz, online ve self servis şifre yönetimi sağlayarak, verilerinizi kontrollü ve güvenli bir şekilde paylaşabilirsiniz. Erişim ve yetki izinlerinin farklı ihtiyaçlara göre uyarlanabilmesi çok yönlü dijital avantajlar elde etmenize yardımcı olur.

Kimlik Yönetim Sistemi ve Siber Saldırılar

Firmaların yararlandığı dijital platformlar her an siber saldırıların tehdidi altındadır. BT kaynaklarında veri güvenliği ve yönetiminin sağlanması için kimlik yönetimi sistemlerinden yararlanabilirsiniz. Kimlik Yönetimi (IDM) platformları sayesinde yetkisiz kullanıcıların sistemlerde aktif hesaplarının olması önlenir, kullanıcılar doğru gruplara dahil olurlar, log kayıtları üzerinden neden sonuç ilişkisi takip edilebilir.Böylece firmanız için etkili bir veri güvenliği sağlayabilirsiniz. IDM ile çalışma sisteminizin güvenli bir şekilde işlemesi sağlanabilir. Böylece iş süreçlerinde daha az aksaklık ile karşılaşabilirsiniz. Kimlik ve şifre yönetimi araçlarıyla güvenlik açıklarının neden olabileceği sorunlarla karşılaşma riski azaltılabilir.

 

Ağ Güvenliğini Sağlamak İçin Yetki Matrisi

IDM; self servis şifre yönetimi, rol bazlı yetki yönetimi, yetki matrisi gibi kullanışlı özellikler sunar. Bu sayede hangi kullanıcıların hangi sistemlere hangi yetki seviyesinde erişim hakkı olacağını belirleyebilirsiniz. Doğru ve işlevsel bir şekilde uyarlanabilen kimlik yönetim sistemleri, şirketiniz için pek çok güvenlik avantajı sağlar. Otomatik kullanıcı hesap yönetimi ile tanımlı ve izni olmayan kullanıcılar sistemlerde ve ağda tanımlı olmaz, yetkileri bulunmaz. Şirkette yararlanılan dosya sunucuları, dijital veriler, uygulamalar, şirket ağları ve kablosuz ağlar sadece erişim iznine sahip personel tarafından kullanılabilir. Tüm çalışmalarınız kötü amaçlı ağ erişiminden kaynaklanan problemlerden uzak kalır. Yetki matrisi, siber saldırı risklerini azaltabileceği gibi veri hırsızlığı probleminin de önüne geçmeye yardımcı olur. Dijital platformlarda arşivlediğiniz ve paylaştığınız verilerin güvenliğini sağlamak için siz de kimlik yönetimi sistemlerinden yararlanabilirsiniz.

 

Pratik Bir Senkronizasyon Süreci

IDM platformlarının kullanışlı arayüzlere sahip olması, kullanıcı hesap yönetimi ve yetkilendirme  süreçlerinin verimliliğini olumlu yönde etkiler. Sistemler arasındaki entegrasyonların pratik ve otomatik olması sayesinde yeni işe başlayan çalışanların firmaya adaptasyon süresi hızlanır, memnuniyetleri artar, BT departmanlarındaki operasyonel yük azalır. Kimlik yönetim sistemleri çok sayıda uygulama ile bağlantı sağlayabilir. Kimlik yönetim sistemleri üzerinden sağlanan senkronizasyon, dijital uygulamalara pratik bir şekilde erişilmesine yardımcı olur. Yetkisi bulunan kullanıcılar ilgili uygulamalara otomatik olarak giriş yapabilirler. Böylece iş süreçleri hız ve verim kazanabilir. Senkronize edilen verilere farklı platformlardan ulaşarak veri erişim sürecinde zaman kaybı yaşanmasına engel olabilirsiniz.  Hangi personelin hangi verilere erişebileceğini belirlemeye yardımcı olan IDM sistemleri, veri güvenliğini korumayı da sağlar.

Arama yapmak için yazmaya başlayın.
Sitemizde kullanımı analiz etmek, içerik ve reklamları kişiselleştirmek, ölçmek ve ziyaret tercihlerinizi hatırlamak için çerezler kullanmaktayız. Detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.
Tamam