Biz teknolojideki değişimin de aslında insanla başladığını düşünüyoruz. Kültürel değişimin de bu anlamda çok önemli olduğunu biliyoruz. Bunu destekleyebilmemiz için de özellikle kurumlardaki çalışanların yeni teknolojilere adaptasyonlarını hızlandırabilmek, kolaylaştırabilmek adına Data Market’in içinde iki tane inisiyatif başlattık. Bunlardan bir tanesi Yenilik Atölyesi adını verdiğimiz eğitim inisiyatifi. Burada insanlara bu zamana kadar anlattığımız, hayal kurdurduğumuz teknolojileri bu kez birlikte hayata geçirmelerine olanak tanıyoruz. Bizim uzmanlığımız ile birlikte onlar iş ihtiyaçlarını anlatıyorlar, biz ise bu işleri nasıl gerçeğe dönüştürebileceklerini ve teknolojiyi kullanarak işlerini nasıl daha hızlı yapabileceklerini bulmaları için onlara imkân sağlıyoruz.
Bu proje kapsamında Data Market’in uzman kadrosundaki danışmanlarımız öncülüğünde Maslak merkez ofisimizde düzenlenen eğitimlerde Dijital Dönüşüm ve Bulut Bilişim başta olmak üzere iş süreçlerinde faydalı olacak en güncel teknolojileri konuşuyoruz. Bir çalışanın yaptığı tüm işlerin modern workplace süreçlerine oturtulmasını sağlayarak, kurumlar için ölçeklendirilebilir ve kolay yönetilebilir bir çalışma sahası sağlıyoruz. Data Market bünyesinde hayata geçirilen Yenilik Atölyesi projesi ile modern araçlar ile kurum içi iletişimi kesintisiz hale getirirken, ortak platformlar üzerinden her zaman ve her yerden ulaşılabilir dokümanlar, uygulamalar ile iş birimlerinin verimliliğini artırıyoruz.
Bunun yanı sıra Data Market’in içinde ‘Experience Center’ dediğimiz bir deneyim merkezi kurduk. Bu deneyim merkezinde de aslında bu teknolojileri gelip deneyebilecekleri, test edebilecekleri hatta belki bizimle birlikte yeni iş fikirleri yaratabilecekleri bir ortam sağlıyoruz. Buradaki amaç hem onların hem de bizim yaratıcılığımızı arttırmak. Bir arada iş birimleriyle kolektif çalışarak teknolojiden sağladıkları faydayı maksimize etmek. Yenilik Atölyesi aslında Türkiye’de bu anlamda açılmış ilk akademi. Benzeri süreçler daha önce yaşandı. Benzer eğitim merkezleri vardı. Ancak bunlar daha çok teknik eğitimler veriyordu. Yenilik Atölyesi ise, insanların teknolojiyle tanışmalarını, barışmalarını ve bir arada yaşamalarını sağlayacak bir ortamda olmalarını sağlamak üzerine kuruldu. Bu anlamda Türkiye’de ilk olduğunu söylemek doğru olacaktır.